Oud-wethouder Vostermans nieuwe burgemeester van Peel en Maas

Sevenum Politiek 14 mei 2024

Oud-wethouder van Horst aan de Maas Bob Vostermans (CDA) is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Peel en Maas . Dat werd vanavond tijdens een speciale raadsvergadering bekendgemaakt. Zo meldt Omroep P&M.

Vostermans, nu nog burgemeester van Beesel, volgt Wilma Delissen op. Zij stopt per 1 oktober na 14 jaar burgemeesterschap.

Op de vacature voor de nieuwe burgemeesterspost reageerden 29 sollicitanten.

Vertrouwenscommissie

Een vertrouwenscommissie maakte samen met de gouverneur Roemer een keuze uit de kandidaten. De gemeenteraad van Peel en Maas koos dinsdagavond op een bijeenkomst achter gesloten deuren uit twee aspirant-kandidaten de nieuwe burgemeester.

Politieke carrière

Vostermans is geboren en getogen in Velden. Hij begon zijn politieke carrière in de gemeenteraad van Arcen en Velden in 2006. Hij werd daarna in 2010 fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Venlo. In 2014 werd hij wethouder in gemeente Horst aan de Maas en bekleed sinds 2020 de burgemeesterspositie in de gemeente Beesel. Tot voor kort woonde Vostermans nog in Sevenum, maar verhuisde vanwege zijn burgemeestersbaan naar Reuver.

Vostermans wordt naar verwachting begin oktober tijdens een speciale raadsvergadering geïnstalleerd.