Overtuigende winst na stroeve start dames VC Trivia

Meterik Sport 29 januari 2024

Na het teleurstellend verlies in Valkenburg moest VC Trivia afgelopen zaterdag opnieuw aan de bak tegen een van de vier topteams van de promotieklasse. Ditmaal was Livoc uit Liessel de tegenstander.

De volleybaldames verloren in het thuisduel de eerste set, maar met veel overtuiging kwamen de dames terug in de wedstrijd, ze speelde de tegenstander helemaal zoek, wat resulteerde in een 3-1 overwinning.

Stroeve start

Trivia kwam in de openingsfase van de wedstrijd al snel op achterstand. De inzet was er wel, maar door onnodige persoonlijke fouten werd het al snel een enorme uitdaging om de punten bij elkaar te sprokkelen. VC Trivia boog uiteindelijk met 17-25.

Meer vuur in de wedstrijd

Dat Trivia het jaar goed begonnen is, moet de ploeg ongetwijfeld veel vertrouwen hebben gegeven. Zo lieten de dames uit Horst aan de Maas zien dat ook een achterstand tegen de nummer 4 van de competitie om te buigen is. Met twee wissels aan Triviazijde begonnen de dames totaal anders aan de tweede set. Isa en Meike Tacken brachten meer vuur in de wedstrijd, waardoor VC Trivia van meet af aan heer en meester was. Ze lieten niets heel van euforie bij Livoc. Trivia won met 25-12.

In de derde set ging het lange tijd gelijk op en de spanning in het veld, maar ook op de tribune was om te snijden. Het publiek ging zich langzaamaan meer roeren, wat zorgde voor een mooie volleybal sfeer. Aan het einde van de derde set wist VC Trivia door de servicedruk van Lotte Hesen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Livoc dreigde nog wel aansluiting te vinden, maar na een time-out aan Triviazijde serveerde Livoc in het net en werd het 25-22. De ploeg uit Liessel was het vertrouwen kwijt en VC Trivia deed er nog een schepje bovenop. Op een gegeven moment lukte vrijwel alles, waardoor de dames van VC Trivia zich swingend naar de setwinst volleybalde. Met 25-14 werd de wedstrijd overtuigend gewonnen.

Volgende week spelen de dames tegen Furos in Kerkrade.