Lise Arts uit Horst op haar paard Doemaar

Overwinning voor voltigeur Lise Arts (12) uit Horst

Horst Sport 2 april 2024

Een aantal voltigeurs van Voltige Horst a/d Maas hebben afgelopen weekend tijdens een internationale Voltige wedstrijd in het Franse Saumur een mooie plaats behaald.  Een voltigeur is in de paardensport iemand die in een vloeiende beweging op het galopperende paard springt en turnoefeningen doet. Het is bij voltige heel belangrijk dat de voltigeur zich aanpast aan het paard en niet andersom.

In de driesterren-rubriek voor senioren dames eindigde Elle van Dijk uit Odiliapeel op de vierde plaats. Met het paard Iggy (longeur Christine Ender) voltigeerde ze naar een 7,509. In de Kür behaalde ze een prachtige score van een 8,284. In de tweesterren-rubriek was er een vierde plaats voor Geertje van der Meer uit Roelofarendsveen (6,933).

Lise Arts (12)

Bij de children dames voltigeerde de 12-jarige Lise Arts uit Horst met het paard Doemaar, gelongeerd door Jinte Pierik, naar een eindscore van 7,316. Hiermee ging ze met de overwinning naar huis. 

Het team van Horst a/d Maas debuteerde op het hoogste niveau en zette een mooie prestatie neer met een derde plaats in het eindklassement.