Oxalis grijpt net naast de winst

Hegelsom Sport 5 juni 2023

Zondag stond de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma voor het eerste team van korbalclub Oxalis in Hegelsom. Oxalis speelde tegen Klick ‘15/JES 1, de club van de trainer voor volgend seizoen. De afgelopen weken bleek het lastig om de punten mee naar huis te nemen. Dus Oxalis was er op gebrand om de punten thuis te houden.

Voor deze afsluitende wedstrijd was er een bijzondere opening geregeld. Het G-team mocht de wedstrijd openen met ieder een eigen doorloopbal.

Snel op voorsprong

De dames van Oxalis wisten de wedstrijd sterk te openen, want al snel stond de 1-0 op het scorebord. Ook al wist Oxalis deze voorsprong gedurende de eerste helft lange tijd te behouden, bleef Klick ‘15/JES 1 aansluiting houden. In de rust kregen de dames vanuit de coaches mee dat er goede kansen gecreëerd werden. Maar het was belangrijk om de rust te bewaren.

Gedurende de tweede helft was het Klick ‘15/JES die de korf wist te vinden. Ze breidde hun voorsprong uit naar 6-9. Oxalis bleef moeite houden om de kansen af te maken. In de laatste minuut wisten ze nog op 9-10 te komen, maar het lukte niet meer om de gelijkmaker te scoren.

Oxalis 1 eindigde met deze uitslag tijdens de buitencompetitie op een vierde plek in de Overgangsklasse.