foto-korfbal-nuhadm

Oxalis mist belangrijke punten

Hegelsom Sport 15 april 2024

Zondag stond weer de eerste buitenwedstrijd voor de dames van korfbalclub Oxalis op het programma: namelijk KVS/Olland. Oxalis staat momenteel op de eerste plek waardoor elke wedstrijd van cruciaal belang is om punten te behalen.

Oxalis kwam in het begin van de wedstrijd op voorsprong door een goed afgestrafte strafworp. Helaas had KVS/Olland hier weer snel antwoord op waardoor ze op 2-1 voorsprong kwamen. Aan beide kanten werd er gezocht naar kansen en bleef het gelijk op gaan. Er werden mooie kansen gecreƫerd, maar Oxalis beloonde haarzelf niet waardoor er met een 4-4 de rust in werd gegaan.

Goede moed

Tijdens de rust motiveerde Oxalis elkaar om door te blijven gaan en dat de doelpunten uiteindelijk zouden vallen. Met een goede moed ging Oxalis de tweede helft in.

KVS/Olland kwam beter uit de kleedkamers en kwam weer op voorsprong. Ondanks de mooie kansen die Oxalis creĆ«erde, vielen de doelpunten niet aan de goede kant. KVS/Olland wist wel beter de korf te vinden en kon de score uitbreiden waardoor ze met een 10-5 op voorsprong kwamen. Oxalis liet niet de koppen hangen en bleef doorvechten en zoeken naar kansen. De dames kwamen terug tot een 10-8. Helaas werden niet alle kansen van Oxalis goed benut en aan de kant van KVS/Olland wel.

Dit resulteerde in een 17-10 als uitslag. Helaas konden de punten niet mee naar huis worden genomen.