foto-korfbal-nuhadm

Oxalis pakt ruime overwinning

Hegelsom Sport 11 december 2023

Zondag stond er geen onbekende tegenstander op het programma voor de dames van korfbalclub Oxalis, namelijk Vessem/Winty. Na het verlies van vorige week was Oxalis gebrand om vandaag weer voor de winst te gaan.

Deze keer was Fleur de pupil van de week, zij begon de wedstrijd met een mooie doorloopbal.

Moeizaam opgang

Oxalis kwam moeizaam op gang in het begin van de wedstrijd. Er werden moeilijke aanvallen opgezet terwijl dit onnodig was. Oxalis bleef zoeken naar kansen en wist hier uiteindelijk wel uit te scoren. Verdedigend zaten de dames er goed op waardoor Vessem/Winty niet wist te scoren. Eenmaal op gang gekomen wist Oxalis vaker te scoren, hierdoor gingen de dames met een 11-3 de rust in.

Tijdens de rust werd er aangegeven dat de dames goede keuzes moesten blijven maken en de kansen goed afronden.

Scoren

Na de rust wist Oxalis de scorende reeks door te zetten. Er ontstonden mooie kansen en het vertrouwen van de dames bleef groeien. Vessem/Winty wist nog een aantal keren te scoren, maar dit was niet voldoende om bij te blijven bij de dames van Oxalis.

De wedstrijd eindigde in een mooie score van 20-8, waarbij de punten thuis konden blijven. De dames van Oxalis hebben de winst gevierd met lekkere cocktails.

Volgende week speelt Oxalis uit tegen VMS in Schijndel om 16.05 uur.