Oxalis sluit de competitie af met winst

Hegelsom Sport 3 juni 2024

Zondag stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de korfbaldames van Oxalis. Namelijk Vessem/Winty.

Ondanks dat er niks meer op het spel stond voor Oxalis, wilde de dames wel de punten mee naar huis nemen.

Mooie kansen niet afgemaakt

In het begin van de wedstrijd was het zoeken voor de dames van Oxalis. Er ontstonden mooie kansen, maar deze werden niet afgemaakt. Aan de andere kant wist Vessem/Winty ook niet te scoren. Uiteindelijk wisten er een aantal doelpunten aan de kant van Oxalis te vallen, waardoor de dames op een 0-3 voorsprong kwam. Vessem/Winty kwam ook langzaam in de wedstrijd en wist ook een paar keer te scoren. Hierdoor ging Oxalis met een 3-4 voorsprong de rust in.

Er werd gezegd dat de dames verdedigend het prima deden, de ballen werden goed afgevangen waardoor deze snel naar het aanvalsvak gebracht konden worden. Alleen was er een belangrijk puntje wat miste in de wedstrijd: de kansen afmaken.

Publiekswissel

Vessem/Winty begon de tweede helft met een doelpunt waardoor het gelijk kwam. De dames van Oxalis bleven doorzoeken naar de juiste kansen. Er ontstonden veel kansen alleen deze werden niet afgemaakt waardoor de dames het zichzelf erg moeilijk maakten. Uiteindelijk vielen er een aantal doelpunten waardoor het 5-8 stond. Met nog enkele minuten op de klok bleef Oxalis zoeken naar de juiste momenten en kansen om de wedstrijd uit te spelen. Vessem/Winty wist nog te scoren waardoor ze steeds dichterbij kwamen. Tijdens de laatste minuut werd er nog een publiekswissel gedaan voor Britt Verheijen. Voor haar was het haar laatste wedstrijd.

Hierna werd de wedstrijd snel genoeg afgefloten en konden de punten maar net mee naar huis worden genomen. De wedstrijden eindigde in een 7-8 voor Oxalis.