foto-korfbal-nuhadm

Oxalis verliest in de laatste minuten

Hegelsom Sport 8 oktober 2023

Vandaag stond een belangrijke wedstrijd voor korfbalclub Oxalis op de planning. De dames van Oxalis speelde tegen DSV, de koploper van de poule. Bij winst zou Oxalis stijgen naar de eerste plek.

DSV opende wedstrijd met een schot. Oxalis gaf hier al snel antwoord op. De eerste helft ging het erg gelijk op; de ploegen waren gewaagd aan elkaar. Oxalis creƫerde mooie kansen, maar wist ze niet goed af te maken waardoor DSV bij bleef. Net voor rust wisten de dames nog een paar kansen af te maken. Hierdoor ging Oxalis met een 5-7 voorsprong de rust in te gaan.

Na rust

In de rust werd er aangeven dat de dames er goed verdedigend op zaten en dit door moesten zetten. Aanvallend moest er naar de juiste kansen worden gezocht en deze dan ook afmaken. Vol vertrouwen startte Oxalis aan de tweede helft. Ook in de tweede helft ging het gelijk op en bleef Oxalis maar een kleine voorsprong van 2 punten behouden. DSV wist de kansen nu beter af te maken waardoor het tot de laatste minuten spannend bleef.

Met een 12-11 als uitslag wist DSV aan het langste eind te trekken en bleven de punten in Diessen. Hierdoor blijft Oxalis voor nu op een tweede plek staan en DSV nog steeds op de eerste plek. Volgende week speelt Oxalis thuis tegen Vessem/Winty 1 om 13.00u.