foto-korfbal-nuhadm

Oxalis wint ruim

Hegelsom Sport 15 oktober 2023

Vandaag stond Vessem/Winty voor de dames van korfbalclub Oxalis uit Hegelsom op het programma. Een onbekende tegenstander voor Oxalis. Vol vertrouwen gingen de dames de wedstrijd in.

In de eerste 15 seconden van de wedstrijd wist Oxalis al meteen een punt te maken. Dit gaf vertrouwen en zo kwam Oxalis al snel op een 3-0 voorsprong. Verdedigend wisten de dames het Vessem/Winty ook moeilijk te maken, waardoor de stand voor rust 13-6 was.

Aanvallend goed

Tijdens de rust werd er gezegd dat de dames verdedigend erg kort op de tegenstander zaten, dit moesten ze ook doorzetten. Aanvallend was het ook goed; gewoon de goede kansen zoeken en deze ook afmaken.

In de tweede helft wist Oxalis ook weer veel te scoren. Verdedigend waren het de dames even kwijt waardoor Vessem/Winty de ruimte kreeg om meer bij te komen. Een korte time-out had Oxalis nodig om weer verdedigend sterk te staan. De korfbalsters bleven scoren en verdedigend ging het ook weer beter. Hierdoor eindigde de wedstrijd met 28-9. De punten konden gelukkig thuis blijven.

Volgende week haalt Oxalis de wedstrijd tegen KVS/Olland 1 in om 11:00 uur thuis in Hegelsom.