Personeelstekort groot in horeca- en recreatiebranche

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Economie 24 juni 2022

De vakantie staat voor de deur en vele recreatie- en horecabedrijven zitten nog met een personeelstekort. Ook in Horst aan de Maas schreeuwen de bedrijven om nieuwe medewerkers.

Personeelstekort

Ook op vakantiepark De Schatberg en bij het Fun & Entertainment Center (FEC) in Sevenum hebben ze te maken met het landelijke personeelstekort. Volgens eigenaresse Karin Hoppzak mag het genieten van de gast hier onder geen beding onder leiden, daarom doet ze er alles aan om dat te voorkomen. "We zijn nog altijd op zoek naar nieuwe collega’s, hulpkrachten die jaar rond willen werken. Naast de feestdagen, weekenden en vakantieperiodes om is er hier ook jaarrond genoeg te beleven." 

Bij Het Maashotel in Broekhuizen komen ze met het personeel gelukkig nog een heel eind rond. "De eventuele gaten in het rooster worden nu opgevangen door andere personeelsleden, want samen moeten we het toch doen", aldus Het Maashotel. "Wat we wel merken is dat de veiligheidsmarge eraf is. Op het moment dat er nu een personeelslid uitvalt, moeten we mogelijk inkrimpen op het aantal gasten wat we kunnen bedienen. In de zoektocht naar nieuwe personeelsleden is vooral te merken dat er momenteel veel kansen liggen. Zo hebben wij momenteel nog vacatures open staan voor een (assistent) meewerkend restaurantmanager, en medewerkers voor in de bediening."

Horeca

Met name de horecabedrijven in Horst aan de Maas zoeken mensen voor in de bediening of in de keuken. Zo hebben onder andere ook het Parkhotel in Horst, De Sevewaeg in Sevenum en Terlago in Horst nog vacatures in te vullen. 

Hard werken

Volgens Hoppzak van De Schatberg zijn hulpkrachten hard nodig in de horeca- en recreatiebranche, die bereid zijn om hard te werken, doordeweeks, maar ook zeker in de weekenden. "In ruil daarvoor bieden wij verschillende personeelsvoordelen. Zo hebben we voor personeel in het weekend een wegbrengservice, zodat niemand alleen in het donker naar huist hoeft te fietsen en mag iedereen die bij het recreatiepark of entertainment centrum werkt gratis gebruik maken van het zwembad, de speeltuinen en het zwemmeer. Daarbij komt deze zomer ook nog de speciale zomerbonus, waarmee de huidige medewerkers én nieuwe collega’s tot honderden euro’s extra kunnen verdienen door deze zomer een minimaal aantal uren te werken."

Hiermee wil het Sevenumse bedrijf stimuleren om mensen nog een paar uren extra te laten werken.

 

Op zoek naar personeel? Plaats je vacature bij NU Horst aan de Maas!
Check de mogelijkheden of mail reclame@nuhorstaandemaas.nl