Plek vier in hockeycompetitie nog volop in leven voor Horst

Horst Sport 5 juni 2023

Op zondag 4 juni stond op het zonovergoten Sportpark De Oude Lind de wedstrijd tussen de nummer 4 (Horst) en nummer 6 (Drunen) op het hockeyprogramma. Bij winst kon Hockey Club Horst in haar eerste jaar in de tweede klasse de vierde plek veiligstellen, waarbij Drunen bij winst weer volop mee deed om de vierde eindklassering.

Het beloofde daarom een spannende wedstrijd te worden.

Voortvarend

Horst begon voortvarend aan de wedstrijd, na een mooie aanval over verschillende schijven binnen het veld werd de eerste strafcorner van de wedstrijd behaald. Deze strafcorner werd vervolgens met een sleeppush, waaraan de nodige schijn zat, vakkundig in de linkeronderhoek gewerkt door Floris Janssen. Hierdoor kwam na ongeveer de helft van de speeltijd van het eerste kwart de 1-0 op het scorebord. Horst kreeg daarna nog enkele grote kansen echter wisten zij deze niet om te zetten in goals. In de laatste minuten van het tweede kwart, werden de mannen van Drunen steeds gevaarlijker en kwam er meer druk te staan op het doel van Horst. Dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker vlak voor de rust.

Na de rust kwam Drunen als scherpste uit de kleedkamer en met zo’n vijf minuten op de klok, werd na een goede individuele actie de voorsprong gepakt door Drunen. De heren van Drunen drukte zelfs verder door en werd in het derde kwart, via een strafcorner, de voorsprong verder uitgebreid. In het laatste kwart begon Horst aan een slotoffensief, wat ook leidde tot de aansluitingstreffer voor Horst, gemaakt door Max Smedts. Echter, kwam dit slotoffensief te laat en behield Drunen de voorsprong.

Door het verlies van Horst is de strijd om plek vier nog volop in leven, maar is het wel nog steeds in de eigen handen van Horst om deze vierde plek veilig te stellen. De eerste mogelijkheid dient zich al aankomend weekend aan, waarbij Horst zal gaan spelen tegen Concordia op het Sportpark in Roermond.