'Pluim van de burgemeester' voor regisseur Kitty van Gewoon Doen

Horst Cultuur 7 juni 2024

Regisseur Kitty Korebrits is afgelopen woensdag verrast met de 'Pluim van de burgemeester'. Kitty heeft de pluim afgelopen woensdag persoonlijk uit handen van onze burgervader mogen ontvangen. Dit na afloop van de première van theaterproductie 'Ingepakt'. 

Passie

Korebrits krijgt de Pluim vanwege haar grote verdienste in de gehandicaptenzorg en theaterwereld. Kitty haar grootste passie was en is theater maken. Vanuit die passie is ze in 2000 begonnen met het vormgeven van ‘Theater Kleinkunst’. Een groep spelers met een verstandelijke beperking en zonder enige toneelervaring die de afgelopen 20 jaar is uitgegroeid tot een volwaardige theatergroep die midden in de maatschappij staat. 

Waardering

''Deze Pluim, een persoonlijke waardering, komt Kitty toe. Ze heeft geweldig werk geleverd. Zo is ze de initiatiefnemer van Theater Kleinkunst in Horst, waar spelers met een verstandelijke beperking en zonder toneelervaring al twintig jaar enorm veel plezier aan beleven'', aldus burgemeester Ryan palmen. ''Een soortgelijk theatergezelschap heeft ze opgericht in Uden, ze stond aan de basis van een wijktheater in Venlo en ze regisseerde voorstellingen over maatschappelijke thema’s zoals vluchtelingen en armoede. Kitty, dank voor je inzet voor de samenleving''! 

In 2024 regisseert Kitty haar laatste theatervoorstelling voor Theater Kleinkunst: ‘Ingepakt’ Daarna zal ze gaan genieten van haar welverdiende pensioen. De Theatervoorstelling speelt nog op zaterdag 8 juni, zondag 9 juni (uitverkocht) en zaterdag 15 juni.  

Tickets zijn te bestellen via:  https://www.ticketcrew.nl/tickets/ingepakt 

 

Screenshot_20240607-183540_Facebook.jpg