Poolse inzameling voor sepsis in Tienray groot succes

Tienray Cultuur 30 januari 2023

Zondag vond in Tienray een Poolse goede doelenactie plaats voor de strijd tegen sepsis, bloedvergiftiging. Polen die in Nederland wonen, kunnen ook bijdragen aan deze belangrijke campagne door deel te nemen aan evenementen op verschillende plekken in Nederland. Tienray was een van deze locaties waar een gezellige sfeer, het samenkomen en gezinsfeest samengaan.

Sepsis is een ernstige bedreiging voor de gezondheid en het leven en veroorzaakt 20 procent van alle sterfgevallen wereldwijd. Het doel van Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy (Het Grote Benefiet Kerstorkest) is om medische apparatuur te kopen voor Poolse ziekenhuizen om deze gevaarlijke ziekte te voorkomen en te behandelen.  

Inzameling

In Tienray begon het evenement met heerlijke koffie en huisgemaakte cake, en veranderde vervolgens in een vol actie en emotionele inzamelingscampagne. Veilingen, DJ's, muziek, ZUMBA-shows, kinderdans en spellen voor kinderen waren enkele onderdelen van het programma.

Het WOŚP is niet alleen om de strijd tegen sepsis te steunen, maar ook een kans om samen te lachen. Over de hele wereld, inclusief Nederland, biedt de WOŠP plekken onvergetelijke ervaringen en goede emoties voor een goed doel.