Predicaat Kern met Pit voor jeu de boulesbaan Douvenplats Horst

Horst Algemeen 30 januari 2024

Jeu de boulesbaan Douvenplats in Horst heeft het predicaat Kern met Pit ontvangen. De jeu de boulesbaan is vorig jaar zomer in gebruik genomen. 

Buurt de Douvenplats is een jaar of tien geleden ontstaan. In die periode is er grote cohesic ontstaan onder de buurtbewoners. Dat is mede te danken aan de buurtvereniging waar alle buurtbewoners zich bij hebben aangesloten. 

Initiatief

Elkaar ontmoeten en het stimuleren van contacten is een belangrijke drijfveer binnen de buurt. Zo heeft de buurt de verantwoordelijkheid op zich genomen om zorg te dragen voor het groenonderhoud. Een maandelijkse activiteit die in de regel wordt afgesloten met *een koffie met vlaai” bijeenkomst. Hieruit is de idee en het initiatief ontstaan om in het centraal in de buurt gelegen grasveld een jeu de boules baan aan te leggen. Met de aanwezige speeltoestellen en het plaatsen van een drietal banken met vaste tafel is een perfecte ontmoetingsplek gecreëerd. 

Terechte beloning

Al 46 jaar daagt Katalys bewonersinitiatieven uit met Kern met Pit. ’’De aanleg van de baan is op enig grondwerk na, geheel in eigen beheer door vrijwilligers uit de buurt zelf gerealiseerd. De jeu de boulesbaan Douvenplats is een fraaie toevoeging aan de wijk die de sociale cohesie nog verder stimuleert. De vrijwilligers die deze klus geklaard hebben, kunnen met recht trots zijn op het eindresultaat. Voor alle inzet is het Predicat Kern met Pit een meer dan terechte beloning’’, aldus de organisatie.