'Puist van Sevenum' moet aangepakt worden

Sevenum Politiek 23 september 2023

In maart 2023 heeft de gemeenteraad van Horst aan de Maas de Centrumvisie Sevenum vastgesteld. In deze visie is aandacht voor de ‘woningbouwlocatie’ in de omgeving van de voormalige discotheek Maraboe. 

De ontwikkeling in de omgeving Maraboe liggen er echter al jaren en het College van B & W heeft er aandacht voor. Maar dat gaat de fractie van Essentie niet snel genoeg. 

Lelijke puist

"Al verschillende jaren is de locatie Maraboe een doorn in het oog", aldus Kay Thijssen van Essentie. "Het is nu simpelweg een lelijke puist in de kern Sevenum. Het is van de zotte dat een toplocatie als deze, nabij voorzieningen, onbenut blijft. Blijkbaar is bij de eigenaar geen urgentie. Het lijkt wel alsof alleen het geld hier regeert". 

Ontwikkellocatie

Essentie ziet de locatie als potentiële ontwikkellocatie voor verschillende functies. Thijssen: "Wat voor invulling de locatie ook krijgt, het zal er zeker op verbeteren! Of het nu ontwikkeld wordt als groene omgeving, woningbouw of anderszins: de kern Sevenum gaat er bij ontwikkeling hoe dan ook op vooruit!". De fractieleden van Essentie beseffen zich echter terdege dat de locatie niet in handen is van de gemeente, maar geven aan juist om die reden vragen aan het College van B&W te stellen. De partij wil graag over tot ontwikkeling van de locatie, maar zoekt naar mogelijkheden. 

Essentie wil een update van het College, wil graag inzicht in welke (juridische) instrumenten ingezet kunnen worden om tot ontwikkeling over te gaan en vraagt zich af hoe het College de locatie ziet in de toekomst ziet. Op korte termijn hoopt zij de antwoorden te ontvangen en deze dan te bespreken met overige fracties in de gemeenteraad.