PvdA wil aandacht voor zelfdoding met kunstwerk 'De Stille Strijd'

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Politiek 20 september 2023

PvdA Horst aan de Maas wil het grote kunstproject 'De Stille Strijd' naar Horst aan de Maas halen. Daarvoor diende ze een motie in tijdens de raadsvergadering van 19 september, die werd aangenomen.

De partij wil het taboe rondom depressie en zelfdoding doorbreken.

Stille strijd

Het beeld van een ineengedoken tiener is 2,5 meter hoog en 4 meter lang. Het symboliseert een jongere die zich van binnenuit heel klein voelt terwijl het probleem om aandacht schreeuwt. "Als gemeente hebben wij de verantwoordelijkheid om aandacht te vragen van onze inwoners om te praten over psychisch lijden en het taboe rondom depressie en zelfdoding te doorbreken", aldus de PvdA. "Het is een eenzame en stille strijd, voor zowel de persoon in kwestie als voor de omgeving. Aan de buitenkant is deze innerlijke strijd niet zichtbaar maar het probleem is juist heel groot en oprecht hierover kunnen praten helpt echt."

In de week van 10 september 2024 zal het kunstwerk naar Horst aan de Maas gehaald worden, om aandacht te vragen voor suïcide preventie.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfdoding kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.