Raad stemt in met verder onderzoek naar verbouwing gemeentehuis

Horst Politiek 10 mei 2023

De gemeenteraad heeft dinsdag ingestemd met het verder onderzoeken naar plannen om het gemeentehuis te verbouwen.

De raad stemde unaniem in met het voorstel. Tijdens een schorsing vond overleg tussen de fracties plaats over de tekst van dit besluit.

Aanpassingen

De entree van het gemeentekantoor in Horst moet toegankelijker en efficiƫnter worden ingericht, vindt het college. De raadszaal zal verplaatst worden naar een etage hoger. En er komt een raadsplein met een doorgang naar de entree. Het plein is bedoeld als welkomstruimte om bezoekers van het college of gemeenteraad op te vangen. De raadszaal zelf wordt multifunctioneel om straks ook te dienen als trouwzaal en andere activiteiten. Kosten die hiervoor gemoeid zijn liggen rond de 8 miljoen euro.

Tik op de vingers

Burgemeester Ryan Palmen, die verantwoordelijk is namens het college, kreeg van de gemeenteraad dinsdag een tik op de vingers voor de wijze waarop er door het college van B & W is gecommuniceerd over de plannen. Het voorstel was onduidelijk en misleidend. "Het leek alsof we een blanco cheque afgeven voor de verbouwing", aldus Alex Janssen van het CDA. Na een schorsing van de vergadering werd er door een amendement enkel toegestemd met het nader onderzoeken van de aanpassingen aan het gemeentehuis. Ook wil de raad een businesscase voorgelegd krijgen ter besluitvorming.