Rolstoelen op de ijsbaan tijdens prikkelarm schaatsen

Horst Algemeen 22 december 2023

Op de Ijsbaan Horst was het vrijdag de beurt aan mensen met een beperking om de schaatsbaan op te gaan. Het prikkelarme schaatsen waarbij er minder verlichting is en de muziek zachter staat is een initiatief om mensen met een beperking een leuke activiteit te bieden. 

Enthousiast

Jorn Beurskens van Negen, spelbepalers in beweging is enthousiast over de schaatsochtend. “We hebben verschillende instellingen uitgenodigd om te komen schaatsen”, zegt Beurskens. Er stonden vrijdag ruim 50 personen met een beperking op de ijsbaan. Ik ben er versteld van hoeveel animo er is. En mooi om te zien hoe de mensen genieten van deze fantastische ijsbaan’’, zegt Beurskens. 

Genieten

Zo ook Krissy Angenent uit Hegelsom. Krissy staat op het eind van de ochtend nog alleen met moeder Miranda op het ijs. “ Wat een leuk initiatief,  er is al weinig dit is dus ideaal”, zegt Krissy. Ze kwam de oproep op internet tegen en was gelijk enthousiast.  “Ik heb lichte autisme en dan zijn de geluiden al heftig. Als die extra prikkels er even niet zijn, kan ik toch genieten van de ervaring van het schaatsen’’.