Ron van den Bekerom aangesteld als nieuwe algemene manager Helmond Sport

Horst Sport Zakelijk 31 december 2022

Horstenaar Ron van den Bekerom (38) wordt per 1 februari 2023 aangesteld als Algemeen Manager van Helmond Sport. Samen met Directievoorzitter Philippe van Esch en Technisch Manager Jurgen Streppel neemt hij zitting in het nieuw te vormen managementteam. 

Van den Bekerom is al sinds 1 juli 2022 op consultancy basis werkzaam voor Helmond Sport, waarbij hij bezig is met het uitzetten van de strategische koers van de club voor de komende jaren. 

Rol

In zijn nieuwe rol wordt hij verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van de organisatorische kant van Helmond Sport richting het nieuwe stadion (eind 2024). Van den Bekerom heeft hierbij de opdracht om, samen met de al aanwezige medewerkers en vrijwilligers, te komen tot een sterkere werkorganisatie, een vernieuwde commerciële strategie én een betere maatschappelijke positionering.

Groeipotentie 

De ex-voorzitter van eersteklasser RKSV Wittenhorst loopt inmiddels al een aantal jaren mee in het betaald voetbal. Als consultant heeft hij o.a. werkzaamheden verricht voor VVV-Venlo en Fortuna Sittard. Momenteel heeft hij, naast die voor Helmond Sport, ook een opdracht bij KNVB Expertise, het centrum voor onderzoek en kennismanagement voor het Nederlands betaald voetbal. Van den Bekerom over zijn aanstelling: “Afgelopen half jaar heb ik de club al goed mogen leren kennen, wat mij opvalt zijn de vele betrokken mensen door alle lagen heen. Ik geloof in de groeipotentie van de club en kijk er naar uit om samen met medewerkers, vrijwilligers, bestuursleden, sponsoren en supporters de club omhoog te helpen”.