Roparun: vrachtwagentrailer fungeert als basiskamp voor team 'Samen Voor Palliatief'

Horst Sevenum Algemeen 27 mei 2023

Vandaag tussen 07.00 uur en 12.00 uur passeren 168 Roparunteams lopend en fietsend de dorpen Horst en Sevenum. Het team 'Samen Voor Palliatief' heeft naast allerlei acties om geld in te zamelen voor de palliatieve zorg ook hard gewerkt aan het inrichten van een eigen trailer. 

De trailer zal zondagochtend een tijdelijk rustpunt vinden in het centrum van Sevenum. Hier zullen de deelnemers aangemoedigd worden bij de feestelijke doorkomst bij het sfeerpunt aan de Markt. 

Basiskamp

De trailer werd ter beschikking gesteld door Kempen Transport en met hulp van genereuze sponsoren en tomeloze inzet van de 'werkgroep trailer' voorzien van een keukenblok, douche, stapelbedden en bekleding. Het team zal zich tijdens de Roparun over de route verplaatsen, waarbij de trailer steeds als basiskamp zal fungeren. De leden van het basiskamp richten zich hier op de verzorging van de lopers, fietsers, chauffeurs en navigators die in 2 groepen beurtelings een blok van zo'n 55 km zullen afleggen. Met de start op vliegveld Twente ,liggen er 535 km op de Roparunners te wachten tot de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

Sfeerpunt

In het centrum van Sevenum wordt er door het team, in samenwerking met de lokale horecaondernemers een sfeerpunt georganiseerd. Verder is er muziek en zijn er optredens van de dansgroep van Hosema. Ook staan er een paar kraampjes met onder ander koffie, broodjes, en woondecoratie,  waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de palliatieve zorg. 

0508fc81-3038-4329-8038-891c1e89737e.JPG