Ruud's creatieve boekenavontuur: tellen in het Sevenums dialect

Sevenum Algemeen 17 november 2023

Ruud Slaats, een veelzijdig creatieveling uit Sevenum, deelt met trots zijn recente duik in het schrijven en illustreren van kinderboeken, kleurboeken en meer. Het begon allemaal met een idee voor een kinderboek, enkele maanden geleden. 

Concept

Ruud wilde iets doen met zijn IT-achtergrond, gecombineerd met zijn creatieve ideeën. Zou het lukken om een kinderboek te creëren, ondanks zijn beperkte teken- en schrijfvaardigheden? Met een helder concept in gedachten besloot hij het razendsnel opkomende AI (kunstmatige intelligentie) in te zetten om afbeeldingen te genereren op basis van zijn beschrijvingen. 

Sevenumse Dialect

Het resultaat: een serie boeken, met als laatste zijn kinderboek "Zaerumse Nómmers - Leer Tellen van 1 t/m 10 in het Sevenums Dialect". "Er zijn mensen in Sevenum die zeggen dat het dialect steeds minder gesproken wordt, dus ik vond het leuk om Sevenumse kinderen op een laagdrempelige en leerzame manier kennis te laten maken met de getallen in het Sevenumse Dialect", aldus Ruud.

Inspiratie

Ruud's creatieve reis stopt daar niet. Hij ontdekte de veelzijdigheid van AI en breidt zijn portfolio uit met kleurboeken, mandala's en puzzelboekjes voor zowel kinderen als volwassenen. De kleurplaten variëren van Afrikaanse dieren tot muzikale eenhoorns en dino's in de ruimte. Zijn inspiratie haalt hij o.a. uit de belevingswereld van zijn eigen jonge kinderen. 

Deze week markeert een bijzondere mijlpaal voor Ruud, aangezien "Zaerumse Nómmers" nu verkrijgbaar is bij Primera Sevenum. Enthouasiaste lezers die meer willen weten, kunnen Ruud volgen via Facebook of Instagram onder Ruud Slaats Books.