volleybal

Set Up pakt winst in topper

Meerlo Sport 20 november 2023

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Nuvoc DS1 op de planning voor de volleybaldames van het Meerlose VC Set Up. Dit betekende een echte topper: de nummer 3 (Nuvoc) tegen de nummer 2 (Set Up). De dames van Nuvoc hadden wel twee wedstrijden minder gespeeld. Set Up wist dus dat het een zware wedstrijd zou gaan worden, maar met in het achterhoofd de gedachte dat aansluitend aan de wedstrijd het teamuitje zou plaatsvinden in Eindhoven wilden ze er vol voor gaan.

En dat is zeker gelukt. De dames hebben de meegereisde supporters een fantastische pot volleybal laten zien.

Set 1

VC Set Up begon de eerste set niet goed met al snel een achterstand van 7-0 op het telbord. Gelukkig herpakten ze zich en door onder andere een zeer goed spelende Rian Wijnbergen wisten de dames bij te komen tot 10-9. Waarna ze zelfs op voorsprong kwamen via 12-13 en 15-16. Op 18-21 nam Nuvoc een time out die niet in hun voordeel uitpakte. Het werd 22-24, waardoor Set Up op set-point kwam en uiteindelijk won met 23-25.

Set 2

Na de eerste set te hebben gewonnen waren ze gebrand om de volgende set ook te pakken. Set Up begon de set met een kleine achterstand van 7-4 en op een achterstand van 14-10 namen de coaches een time-out. Met succes, want na een sterke service van Melanie Deenen kwamen de Meerlose dames op een gelijke stand van 14-14 waarna ze op voorsprong kwamen, 17-20. Door een sterke service beurt aan de kant van Nuvoc werd het 21-22. Set Up bleef rustig en wonnen de set met een knaller van Deenen die de bal hard binnen sloeg, 22-25.

In het begin van set drie ging de teams gelijk op. Vanuit 4-5 werd het 8-9. Set Up was goed bezig en kwam op een voorsprong van 9-13, waarna Nuvoc met succes een time out aanvroeg. Meerlo kwam op een achterstand van 19-13. Mede dankzij een ontzettend sterke servicebeurt van Sem Friesen kwam VC Set Up punt voor punt steeds dichterbij tot ze zelfs op setpoint kwamen. Dit werd meteen benut waardoor het 22-25 werd. Hierdoor was de winst een feit

Set 4

Set Up wilde graag met de volle vijf punten naar huis gaan. Helaas begon Set Up de vierde set weer net zoals in de eerste set, met een achterstand van dit keer 5-0. Dit werd 10-3. Lisanne Francken scoorde deze set nog een mooi puntje aan het net maar ondanks dat liepen ze een beetje achter de feiten aan. Via 13-11 en 16-12 werd het 23-15. Dit was helaas een te grote achterstand die Meerlo helaas niet meer konden inhalen. De set werd verloren met 25-18.