Sinterklaasintocht Horst

Horst Cultuur 21 november 2023

Op zaterdag 25 november brengt Sinterklaas met zijn Pieten weer een bezoek aan Horst. Op deze heugelijke dag helpen de vrijwillgers van Jong Nederland Horst de Sint en zijn Pieten bij hun tourrit door Horst-centrum en het grote Sinterklaasfeest in de Mèrthal.

Sinterklaasstoet  

Traditiegetrouw zal Sinterklaas een tourrit door het centrum van Horst gaan maken. Om 15:00 uur zal hij bij de blokhut van Jong Nederland Horst alle aanwezige mensen begroeten. Vervolgens vertrekt Sinterklaas in een voertuig en mag iedereen zich uiteraard bij de stoet aansluiten.  

Lambertusplein

Onderweg houdt de stoet stop bij het Sint Lambertusplein waar burgemeester Palmen Sinterklaas zal ontvangen en een officieel woordje namens alle inwoners uit Horst aan de Maas zal spreken. Veel kunnen we verder niet verklappen maar enige chaos valt wel weer te verwachten op het Lambertusplein. Iets met een Leeftijd Transformeer Machine hebben wij vernomen.

Ook dit jaar zal er weer een Piet rondlopen die alleen glutenvrije pepernoten uitdeelt. Duidelijk te herkennen aan een vlaggetje. Dus de kinderen met een glutenallergie kunnen ook lekker smullen tijdens de intocht!  

Sinterklaasfeest in de Mèrthal

Uiteindelijk zal Sinterklaas, rond de klok van 16:00 uur, in de Mèrthal aankomen waar het grote Sinterklaasfeest los zal barsten. Zowel de kinderen als hun pappa’s en mamma’s kunnen dan gaan genieten van een vol programma met veel muziek, gezelligheid, voordrachtjes, kijkplezier, verrassingen en natuurlijk pepernoten! Helaas komt er op een gegeven moment aan dit geweldige feest een einde en zal Sinterklaas weer andere plekken in Nederland moeten gaan bezoeken. Maar Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij rond 17:00 uur niet iets lekkers voor alle kinderen klaar heeft liggen...