Slagwerk-wedstrijd Horst aan de Mallets

Horst Zien & Doen 9 november 2022

Op zondag 13 november gaan vijf slagwerkgroepen uit gemeente Hort aan de Maas de muzikale strijd aan in ’t Gasthoês in Horst. De slagwerkers worden beoordeeld door zowel een vakjury als publieksjury. 

Entree voor deze muzikale middag is gratis.  

Kwaliteit en presentatie

Vakjury Sjoerd Ceelen bepaalt wie de beker dit jaar wint. Hij beoordeelt de slagwerkgroepen op kwaliteit en presentatie. De publieksjury onder leiding van wethouder Elbert Joosten beoordeelt de slagwerkgroepen op kwaliteit, presentatie en showelement. Uit deze jury is in het verleden een andere winnaar gekomen dan dat de vakjury had besloten. Een mooie toevoeging dus om niet alleen de vakjury, maar ook de luisteraars een stem te geven.

Horst aan de Mallets is een doorstart van het vroegere Gemeentelijk Muziektoornooi (GMT). De edities uit 2020 en 2021 hebben helaas geen doorgang kunnen vinden, maar stonden oorspronkelijk gepland op moederdag. Destijds bestond de publieksjury, naast wethouder Elbert Joosten, uit louter moeders. Dit idee wordt gehandhaafd.

Deelnemers

Aan het muziektoernooi doen mee de slagwerkgroep Koninklijke Harmonie Horst onder leiding van dirigent Hans Vloet, Drumband Eendracht Melderslo onder leiding van dirigent Bart Jeuken, Drumband Jong Nederland Horst onder leiding van dirigent Bart Jeuken, Slagwerkensemble Sint Joseph Grubbenvorst onder leiding van dirigent Guido Pouwels en Drumband Concordia Meterik ook onder leiding van dirigent Guido Pouwels.

Het toernooi start om 13:30 uur. Om 16:45 vindt de prijsuitreiking plaats. De entree is gratis.