SP-Kamerlid Van Kent naar Horst voor actie tegen arbeidsmigranten-industrie

Horst Politiek 6 november 2023

Vrijdag 10 november komt Bart van Kent, lid van de Tweede Kamer voor de SP, naar Horst aan de Maas om actie te voeren tegen de "arbeidsmigranten-industrie". Om 16:00 uur staat Van Kent in het centrum van Horst om handtekeningen te verzamelen onder het manifest "Stop de arbeidsmigranten-industrie". 

De actie is een onderdeel van een tour van Van Kent door Nederland, die startte in Boxtel, met de presentatie van het manifest.

Actiegroepen

Het manifest is tot stand gekomen in samenwerking met een grote groep actiegroepen (waaronder de Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten Horst aan de Maas), die verenigd zijn rondom de website "Dossier Arbeidsmigranten". In het manifest wordt gesteld dat de politiek niet weg moet kijken, maar dat de echte problemen met betrekking tot de arbeidsmigranten aangepakt moeten worden. In het manifest staat dat de bewoners van gemeenschappen die onder druk staan door de grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten door uitzendbureaus en huisjesmelkers vragen om oplossingen. 

Op basis van prognoses van de Provincie Limburg bestaat de bevolking van Horst aan de Maas over zo'n zeven jaar voor een kwart uit arbeidsmigranten. Daarmee is de balans volledig zoek, stelt de SP. Zeker op de plaatsen waar de arbeidsmigranten gehuisvest worden. Vandaar de oproep "te stoppen met de migratie-industrie" en de bouw van grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten. "Er zou juist gekozen moeten worden  voor de bouw van betaalbare huizen om de woningnood te bestrijden", aldus de socialisten.