SP-leider Marijnissen in actie in Horst aan de Maas

Sevenum Politiek 9 maart 2023

Op zaterdag 11 maart is SP-leider Lilian Marijnissen in Horst aan de Maas om samen met omwonenden actie te voeren tegen bouwplannen van Vida XL in Sevenum. Het bedrijf wil een nieuw distributiecentrum, een kantoor en huisvesting voor arbeidsmigranten bouwen in Venlo, aan de grens met Horst aan de Maas.

De nieuwe enorme blokkendoos brengt niets goeds voor Horst aan de Maas, stelt de SP. "Alleen extra werkgelegenheid voor arbeidsmigranten en verdere verdozing van ons landschap. Er wordt huisvesting voor maar liefst 600 arbeidsmigranten gebouwd nabij de vestiging van Vida XL terwijl ondertussen Horst aan de Maas een groot tekort heeft aan betaalbare woningen. Woningzoekenden staan gemiddeld zo'n zeven jaar op een wachtlijst voor een betaalbare woning", aldus de partij.

Geen distributiecentrum

Samen met de bewoners zal de SP duidelijk maken dat ze geen nieuw distributiecentrum van VidaXL willen. Eerder al hebben de SP Venlo en de SP Horst aan de Maas samen met de Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten bezwaar ingediend tegen de bouwplannen van Vida XL. Maandag 13 maart vindt de hoorzitting plaats waar de SP en de Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten haar bezwaren toe zal lichten.

Om 15:00 uur gaat Marijnissen, Jorge Wolters Gregório (lijsttrekker SP Limburg) en Paul Geurts van Werkgroep Huisvesting Arbeidsmigranten in Trapperie De Werkplats in Sevenum in gesprek met omwonenden.