SpaceBuzz bezoekt scholen in gemeente

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Algemeen 7 november 2023

Maandag bracht de SpaceBuzz een bezoek aan twee basisscholen in Horst aan de Maas. De eerste 'landing' was bij basisschool Onder de Linde in Hegelsom. De tweede 'landing' was bij basisschool Onder de Wieken in Meterik. 

Beide scholen hebben met hulp van VR een maanlanding mogen ervaren.

SpaceBuzz

SpaceBuzz is een meermaals bekroond VR-educatieprogramma dat zich richt op duurzaamheid en onze prachtige planeet aarde. Ze maken gebruik van de nieuwste immersieve technologieën zoals virtual en augmented reality om deze uitdagende onderwerpen toegankelijk en inspirerend te maken voor alle kinderen. SpaceBuzz is een achttien meter lang raketvoertuig uitgerust met de nieuwste VR- en AR-technologieën. Binnen deze ultra moderne omgeving gaan kinderen op een buitengewone ruimtereis en bekijken de Aarde door de ogen van een astronaut.

Gedurende dit schooljaar gaat de SpaceBuzz een bezoek brengen aan tien andere scholen van Dynamiek Scholengroep in Horst aan de Maas.

spacebuzz2.jfif