Sparta’18 shirts krijgen tweede leven in Gambia

Sevenum Algemeen 9 mei 2023

De tenues van Sparta’18 zijn niet alleen te bezichtigen op sportpark ‘t Spansel in Sevenum, in Gambia lopen sinds kort ook enkele voetballers in het rood -wit verticaal shirt van de club. De Tenues hebben daar namelijk dankzij Henk en Wies Zanders een tweede bestemming gekregen. 

Antwerpen-Banjul Challenge

Het echtpaar heeft vorig jaar samen met Hay & Hubertine Theeuwen uit Horst,  als Team Kans voor Gambia on the road, meegedaan aan de Antwerpen-Banjul Challenge. Het team vertrok op zaterdag 1 oktober 2022 voor een avontuurlijke tocht van zo’ n 7.200 kilometer. De rit met verschillende teams duurden 19 dagen en liep door zeven landen, drie in Europa en vier in Noord Westelijk Afrika. 

Doneren

“Ik had voor ons vertrek Sparta’18 benaderd of ze nog oude tenues op de plank hadden liggen”, vertelt Henk. ''En ja hoor, ze hadden er nog liggen waar niets meer mee gedaan werd. Ze wilden deze graag doneren, dus de tenues opgehaald om in de koffer te doen met de bedoeling ze in Gambia persoonlijk te overhandigen’’. Echter hadden Henk en Wies onderweg minder geluk. Henk: “We kregen ter hoogte van Toledo in Spanje motorpech en moesten de bus noodgedwongen achterlaten. Gelukkig hebben we dankzij een busje van Ruud Gielen uit Helden de reis kunnen voortzetten’’. 

Fankanta Football Club

Alleen konden Henk en Wies de shirts zelf niet meer overdragen. “‘Deze zijn dus alsnog per boot richting Gambia gestuurd’’ zegt Henk. ‘’En daar worden ze nu in Farato Gambia gedragen door de jongens van Fankanta Football Club’’. De mannen in het Afrikaanse land zijn in ieder geval blij met de nieuwe sportkleding, blijkt uit deze foto die ze toegestuurd kregen.