Sprookjesconcert, een voorstelling voor jong en oud

Horst Zien & Doen 3 oktober 2023

Op zondag 15 oktober staat het Sprookjesconcert “De Reis van de Gelaarsde Kat” op de planken in ‘t Gasthoês in Horst. Het harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie van Horst voert samen met verteller Tim Stoter en het Meuleveld Kinderkoor twee concerten uit.

Tijdens de voorstelling worden twee sprookjes muzikaal verbeeld: De Gelaarsde Kat en Gullivers Reizen. Verteller Tim Stoter neemt de kinderen mee op avontuur. Het Meuleveld Kinderkoor, bestaande uit bijna 60 kinderen, zingt en speelt mee, zowel in de muziek van het orkest als in hun eigen liedjes. De teksten voor het Sprookjesconcert zijn geschreven door Ger Gubbels.  

Het sprookje  

De Gelaarsde Kat zorgt ervoor dat zijn arme baas, de Markies, en de prinses verliefd op elkaar worden. Hij hoopt hierdoor een mooie functie te krijgen op het kasteel, maar niets is minder waar. De Gelaarsde Kat wordt buiten de deur gezet en zint op wraak. Hij besluit de Markies om te toveren tot Gulliver en hem mee te nemen op reis. Samen varen ze langs eilanden met allemaal bijzondere bewoners. Komen ze uiteindelijk thuis op het kasteel bij de prinses? Hoe het afloopt zie je in de voorstelling!  

Basisscholen  

Voor deze voorstelling werkt het orkest samen met de drie basisscholen van Horst. Op dit moment wordt op deze scholen met de leerlingen gerepeteerd aan de muziek die tijdens het concert ten gehore wordt gebracht. Zo kunnen de leerlingen tijdens het concert vanuit het publiek meedoen.  

Om 13:30 uur en 16:00 uur wordt de voorstelling uitgevoerd. Het belooft voor kinderen, en hun ouders, een leuke voorstelling te worden om kennis te maken met blaasmuziek. Na afloop kunnen kinderen instrumenten proberen. Kaarten voor het Sprookjesconcert zijn te koop via www.harmonievanhorst.nl.