SSA SV Lottum-GFC'33 grijpt laatste strohalm

Grubbenvorst Lottum Sport 21 mei 2024

Zonder de wegens privé omstandigheden afwezige trainer Stan Theeuwen moest SSA S.V. Lottum-GFC'33 1 maandag winnen van de nummer drie HBSV.

De ploeg van trainer Huub Joosten, al in het bezit van de eerste periodetitel, was niet echt in goede doen tegen een ploeg die vol voor de winst ging. 

Versterking

Versterkt met drie ex-eerste elftalspelers liet SSA S.V. Lottum-GFC'33 vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Schnitzler zien wat de bedoeling was. De statische achterhoede van HBSV had de grootste moeite met de razendsnelle uitblinkende Mike van Knippenberg. Het was dan ook Knippenberg die de assist van zijn maatje Bram Martijn fraai afrondde met een lob over de uitkomende doelman Jules Peeters.

Op het half uur was het weer Knippenberg die de verdedigers van HBSV te snel af was en nu de assist van Pim Kleeven beheerst achter Peeters schoot. HBSV kreeg ook nog wel enkele goede mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp of doelman Wilmer kon redding brengen.

Na rust

Na de rust scoorde Bram Martijn beheerst de 3-0 uit een terecht gegeven penalty. Doelman Peeters mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Schnitzler in een goede bui was want normaal gesproken was dit zijn tweede gele kaart geweest.Hierna was de strijd gestreden en was het wachten op het laatste fluitsignaal.

Al met al een prima zondagmiddag voor SSA S.V. Lottum-GFC'33 nu directe degradatie is voorkomen. Merselo en DEV-Arcen dalen af naar de vijfde klasse. Nu volgt de nacompetitie waarin Rood Wit’67/Plus 1 de tegenstander is op 9 juni. De return is dan op 16 juni in Grubbenvorst. De winnaar over deze twee duels blijft in de vierde klasse.

Bron: SSA SV Lottum-GFC'33