Staatsbosbeheer zoekt testers voor route in Schadijkse Bossen

Meterik Algemeen 14 september 2023

In de Schadijkse Bossen bij Meterik heeft Staatsbosbeheer een testroute aangelegd met als thema van Boom tot Bos. Volgend jaar bestaat Staatsbosbeheer 125 jaar.

Graag willen de boswachters alle bezoekers van de bossen meenemen in deze verwondering en de verhalen van de bomen en het bos. Daarom legt Staatsbosbeheer volgend jaar in minimaal 25 bossen in heel het land een ‘Van Boom tot Bosroute‘ aan.  

?????????

In de Schadijkse Bossen heeft Staatsbosbeheer een testroute gemaakt. Hiermee willen ze uitproberen of wat ze bedacht hebben ook echt werkt in het bos én of de bezoekers het interessant vinden en er aan mee willen doen.  

??? ????? ????

Volg de paarse wandelroute vanaf de parkeerplaats aan de Gusseweg in Meterik. Over deze ‘Drabbersdrift route’ heeft Staatsbosbeheer de ‘Van Boom tot Bosroute’ gelegd. Onderweg komt u paaltjes met een QR-code tegen. Scan de code met uw mobiele telefoon. Vanzelf verschijnt er een bosverhaal, een videobericht van de boswachter of een kinderopdracht in beeld. Het mooie van de ‘Van Boom tot Bosroute’ is dat je helemaal zelf mag bepalen wanneer en hoe je het doet. Je kunt alle QR-codes in één keer bekijken, halverwege stoppen, bij je volgende bezoek weer oppakken of terugkomen met familie, vrienden of je gezin.  

???? ??????????????? ????? ??? je ?? ??? ?????

Bij de allerlaatste QR-code tref je een korte enquête aan. Daarmee help je Staatsbosbeheer en kunnen ze volgend voorjaar in heel het land de perfecte ‘Van Boom tot Bosroute’ uitrollen.