Sterke start VC Trivia levert uiteindelijk maar 1 punt op

Meterik Sport 21 januari 2024

Afgelopen zaterdag reisden de dames van VC Trivia naar het winters Valkenburg. SEC was zowel in de beker als in de competitie al eerder de bovenliggende partij. Uiteindelijk bleek dit ook nu het geval, zij het dat de dames uit Valkenburg op meer weerstand stuitte en diep moesten gaan.

VC Trivia begon sterk aan de wedstrijd, maar moest uiteindelijk toch buigen, 1-3.

Gretige indruk

Trivia uit Meterik maakt in de tweede seizoenshelft tot nu toe een gretige indruk, het gat op de ranglijst met de tegenstander uit Valkenburg is dan weliswaar bij aanvang 15 punten, van dit alles was tijdens de openingsfase niets zichtbaar. VC Trivia speelde erg volwassen. Met veel aanvalsvariatie en ook een hoger tempo dan normaal, werden de lange dames van SEC met tijd en wijle verrast. Trivia nam brutaal de leiding in een volgepakte hal en gaf deze de gehele eerste set niet meer uit handen. Strijdend werd de 22-25 set winst gepakt en aan alles was te zien dat het daar niet bij zou blijven.

Ook in de tweede set toonde VC Trivia lef, maar SEC groeide langzaamaan meer in de wedstrijd en pakte al snel een 5 punten voorsprong. Deze voorsprong werd weer teniet gedaan door een knappe serviceserie van Meike Tacken. Vanaf 17-17 werd het billenknijpen voor iedereen, want het bleef een fantastische strijd tot aan het einde van de set. VC Trivia kwam als eerste op setpoint (23-24) en een stunt hing in de lucht. Het tactisch steekspel werd uiteindelijk in het voordeel van SEC beslist (26-24).

Evenwicht

De tussenstand was daarmee weer in evenwicht, maar VC Trivia leek last te ondervinden van de mentale tik die uitgedeeld was Het probeerde met veel passie en strijd het tij te keren, onder leiding van onder andere de opnieuw uitblinkende libero Femke Linders, die zelfs de muur opzocht om een bal terug het veld in te spelen.

SEC toonde dat het de nodige ervaring in de ploeg heeft om een tegenstander de wil op te leggen. VC Trivia verloor set 3 en 4 met 25-17 en 25-15.