Stichting Nativitas laat leerlingen Yuverta kennismaken met Indonesië

Hegelsom Algemeen 25 juni 2024

Op donderdag 20 juni verzorgde stichting Nativitas diverse workshops bij Yuverta in Horst. De leerlingen kregen de kans om de Indonesische cultuur te ervaren door deel te nemen aan verschillende activiteiten. 

Stichting Nativitas Stichting Nativitas ondersteunt de opbouw en het onderhoud van de kindertehuizen van mama België op Flores, Indonesië. Zij zamelen geld in voor voedsel, medicijnen en scholing voor de kinderen. 

Medicijnen

Daarnaast zorgt Nativitas voor gezonde voeding, medicijnen, stroom, medische zorg en het onderhoud van de gebouwen, waarmee ze baby’s, kinderen en gehandicapten ondersteunen. Al tientalle jaren brengen ze dit al onder de aandacht bij de leerlingen van Yuverta en voorheen Citaverde. 

Kennismaken met Indonesië 

Tijdens de workshops maakten de leerlingen van Yuverta kennis met de Indonesische cultuur. Ze leerden de angklung bespelen (een muziekinstrument van bamboe), maakten Balinese offergaven, ontdekten henna en bereidden een typisch Indonesisch gerecht. Deze activiteiten boden de leerlingen een unieke en interactieve kennismaking met Indonesië. Bij de workshops waren ook twee vertegenwoordigers van de partnerorganisatie op Flores aanwezig.

yuverta-nativitas.jpg