_nuhadm_geldkist euro

Subsidieregelingen Horst aan de Maas vastgesteld

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Economie 22 juni 2023

Het college van B en W van Horst aan de Maas heeft nieuwe subsidieregelingen vastgesteld. Vanaf 1 juli 2023 kunnen (vrijwilligers)organisaties, verenigingen en stichtingen een subsidie aanvragen via: www.horstaandemaas.nl/subsidies

Deze subsidieregelingen zijn de ‘spelregels’ voor (vrijwilligers)organisaties, verenigingen en stichtingen om subsidie aan te vragen voor hun activiteiten.

Wie komt in aanmerking?

Activiteiten van (vrijwilligers)organisaties, verenigingen en stichtingen die een bijdrage leveren aan vitale gemeenschappen komen in aanmerking voor een subsidie. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een subsidie? Kijk dan vanaf 1 juli op www.horstaandemaas.nl/subsidies. Organisaties, verenigingen en stichtingen die nu al een subsidie ontvangen, vragen opnieuw een subsidie aan. Informatie over de nieuwe subsidieregelingen en ondersteuning bij de aanvraag wordt geboden via de website. Komt je er toch niet uit?  Neem dan contact op via gemeente@horstaandemaas.nl of telefonisch via 077 - 477 97 77.  

Activiteiten waarderen en stimuleren

Wethouder Elbert Joosten (CDA) zegt over de subsidieregelingen: “Activiteiten van verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in onze gemeenschap. De gemeente wil deze activiteiten waarderen en stimuleren, op een gelijkwaardige, transparante manier en op basis van vertrouwen. Hiervoor zijn zes subsidieregelingen ingericht”.  

Subsidieregelingen onderdeel van subsidiekader

Eerder werd door het college en de gemeenteraad het subsidiekader ‘Samen werken aan vitale gemeenschappen' vastgesteld. Het kader is de basis voor het verstrekken van subsidies. Het subsidiekader is tot stand gekomen na een uitgebreid proces met verenigingen en inwoners uit Horst aan de Maas. Door middel van het nieuwe subsidiebeleid kan de gemeente sneller en makkelijker inspelen op actuele maatschappelijke ontwikkelingen.