Successen voor Hosema in Zuid-Limburg

Sevenum Sport 3 februari 2023

In het weekend van 28 en 29 januari reisden de wedstrijdturnsters van Hosema af naar Zuid Limburg, naar Voerendaal. Daar zijn enkele mooie successen behaald.

Voor de dames van de selectie middenbouw was dit alweer de laatste teamwedstrijd van dit seizoen. Na afloop werd ook het gemiddelde van de afgelopen wedstrijden berekend en werd de teamkampioen van de poule bekend gemaakt.

Niveau's

Op zaterdag startte team niveau 5. Jolien, Sofie, Eva, Fenne, Eva en Elise behaalden deze wedstrijd een mooie tweede plek. Daarbij werden ze vierde in de poule dit seizoen van heel niveau 5. Team niveau 6, Brechje, Ize, Lisa, Didi, Emilia en Fenna behaalden een tweede plek en werden ook tweede van de poule dit seizoen van heel niveau 6.

Team niveau 4, Lise, Bente, June, Jenna, Fay en Lynn behaalden afgelopen zondag een knappe eerste plek en werden daarmee tweede van de poule dit seizoen van niveau 4.

Bovenbouw

Bij de bovenbouw mocht zaterdag team Supplement E turnen. Met wat paracetamatols en een zieke wisten ze stabiele oefeningen neer te zetten en werden. Lara, Nine , Saskia, Jil, Irenée en Aniek als Team toch nog eerste plek.

Individueel nam Lara Cuppen de eerste plek in en Nine Tissen wist een tweede plek te bemachtigen. Bij de bovenbouw worden de teamfinales, toestelfinale en meerkampfinale op een later tijdstip bekend gemaakt

Zondag mocht supplement G, Dieuwertje, Kelsey, Lissa en Suze, als eerste turnen en wisten ze als team samen een derde plek te bemachtigen. Kelsey Philipsen werd daarbij individueel tweede. Ook mocht het tweede team van Supplement G strijden, Jans, Suus, Tess, Rosalie en Suus. Doordat er een geblesseerde turnster was konden ze maar met z'n vieren turnen. Ze hebben er alles uitgehaald en werden uiteindelijk vierde.