Successen voor Hosema op derde voorronde LK turnen

Sevenum Sport 23 januari 2024

Op 20 en 21 januari vonden de derde voorrondes Limburgs Kampioenschap turnen van de KNGU plaats in Brunssum. De turnsters van Hosema reisden af naar het witte Zuid-Limburg om daar hun oefeningen op Balk, Vloer, Sprong en Brug te laten zien aan de jury en het publiek.

Op zaterdagochtend hebben Irenée Hagenaar, Amber Steeghs, Sofie Trienekens en Floor van Kempen mooie oefeningen laten zien. Met de teamwedstrijden in supplement E scoorde ze een vierde plek met het team, individueel hebben ze geen medailles gewonnen.

Later op de middag in wedstrijd 3 hebben Fenna van den Beuken en Emilia Geurtjens ook mooie oefeningen laten zien aan de jury. Deze meiden turnen in niveau 6. Individueel hebben ze het super gedaan, Fenna werd zesde en Emilia achtste. En de dames zijn tweede geworden met hun team. Zij turnen in een samengesteld team met turnsters van Dynamica Parkstad.

Brons

Op zondag 21 januari mochten de dames van niveau 5 beginnen op baan 1: Elise van Houtum, Eva Linssen, Daantje Wijnhoven, Lina Li, Nina Tacken en Evi Hofmans. De meiden lieten mooie oefeningen zien en werden beloond met een mooie bronzen medaille, een derde plek met het team. Op baan 2 lieten de dames van senior divisie 4 hun oefeningen zien. Dit waren geen teamwedstrijden, alleen individueel. Lara Cuppen turnde een hele sterke wedstrijd. Met helaas een val van de balk, maar alsnog een mooie achtste plaats.

In wedstrijd 2 was Aniek Clabbers aan de beurt, dit waren ook individuele wedstrijden. Ze turnt in jeugd divisie 2. Dit is het hoogste niveau wat er op dit moment bij Hosema geturnd word. Aniek heeft een hele sterke wedstrijd geturnd met strakke oefeningen op alle onderdelen. Ze heeft een mooie 16e plek behaald in een sterk deelnemersveld waar de lat hoog lag.

Op baan 1 in wedstrijd 3 heeft het team van niveau 4 hun oefeningen laten zien. Jolien Hagenaar (18e) Fenna Smedts (21e), Brechje Verhaeg (23e), Jans Trienekens (16e) en Milou Heldens (20e). Deze dames hebben het ook super gedaan, maar hadden nog een aantal verbeterpunten. Ze gaan daar de komende weken tijdens de trainingen hard aan werken. Ze werden met het team vijfde. Op baan 2 heeft Jill Drissen in het niveau jeugd divisie 3 mooie oefeningen laten zien, en eindigde op een 18e plek.

Hosema kijkt terug op een goed verlopen wedstrijdweekend en maakt zich op voor de volgende wedstrijden op 3 en 4 februari in Horn.