Successen voor Hosema op tweede LK voorronde turnen

Sevenum Sport 11 december 2023

Op 9 en 10 december vond de tweede voorronde Limburgse kampioenschap turnen KNGU dames plaats. De organisatie van dit wedstrijdweekend was in handen van Hosema. 

Bij gebrek aan een geschikte accommodatie in de eigen gemeente Horst aan de Maas werd er uitgeweken naar Puishof in Panningen. Er kwamen tijdens dit weekend ruim 260 dames uit heel Limburg in actie op de onderdelen Vloer, Brug, Balk en Sprong. Van de eigen vereniging Hosema kwamen 18 turnsters in actie. 

Tweede plaats

Op zaterdagmorgen startte in de eerste wedstrijd Jans Trienekens, Jolien Hagenaar, Milou Helden, Brechje Verhaeg en Fenna Smedts. In deze teamwedstrijd middenbouw niveau 4 turnden ze een stabiele wedstrijd en behaalden een mooie tweede plaats.  

In de tweede wedstrijd op zaterdag startte de dames van de bovenbouw supplement F. In de bovenbouw strijden de dames als team voor een plek op het podium, maar ook kunnen ze individueel een medaille winnen. Bente Kurvers, Fay van Enckevort, June Vervoort, Lise Arts en Jenna Versleijen lieten erg mooie oefeningen zien en dat resulteerde in een verdiende tweede plek met het team. Individueel grepen de dames net langs de medailles.   

Zaterdag in de laatste en derde wedstrijd kwamen de dames van de bovenbouw supplement D in actie. Ook hier konden de dames als team een medaille winnen alsook individueel. Nine Tissen, Jill Drissen, Saskia Minten en Lara Cuppen turnden een sterke wedstrijd met hier en daar wat verbeterpunten. Ze grepen langs de medailles in een wedstrijd met een sterk deelnemersveld met maar liefst 55 turnsters in totaal.  

Hosema

Op zondag kwamen vier dames van Hosema in actie in de tweede wedstrijd, bovenbouw Supplement E. Als team eindigde ze op een tweede plek. Daarnaast mocht Floor van Kempen individueel een zilveren medaille in ontvangst nemen. 

Hosema kijkt terug op een goed verlopen weekend. De organisatie is goed verlopen, er was veel publiek aanwezig en er werden mooie oefeningen geturnd.