Succesvolle try-out van muzikaal zijproject Jack Poels: aftrap tour Nevenproject gegeven

America Cultuur 4 februari 2024

Jack Poels stond afgelopen woensdagavond met zijn nieuwe band Nevenproject voor een try-out op de bühne bij café Boëms Jeu in America. De band heeft voor een verrassende avond gezorgd. 
De frontman van Rowwen Hèze trekt vanaf deze week met zijn nieuw muzikale zijproject door het land. Vrijdag was in De Oosterpoort in Groningen de aftrap voor hun tour. 

Nevenproject 

Nevenproject bestaat uit familieleden John Neessen en Sander Stappers, en drummer Jules Fransen. Fransen is officieel geen familie en wordt daarom tot achter-, achter-, achterneef gedoopt. Hij tekende tevens samen met Jack Poels voor de opnames, de mix en de productie. 

'Totempoal' 

Met gezamenlijke muzikale helden als ZZ Top, Thin Lizzy, Creedence Clearwater en Grandaddy is de keuze voor wat stevigere muziek een feit voor Nevenproject. Inmiddels liggen er twaalf liedjes op de plank die samen de basis voor het album 'Totempoal' vormen, dat in juni van dit jaar het levenslicht ziet. Dezelfde nummers staan ook op de setlist van de clubtour die vanaf deze week met rockliedjes in het dialect door het land trekt.