foto-korfbal-nuhadm

SV Oxalis stelt zege veilig in laatste minuut

Hegelsom Sport 26 september 2022

Op zondag 25 september stond voor de dames van SV Oxalis DES (V) 1 op het programma. Een uitwedstrijd in Vierlingsbeek op gras in plaats van kunstgras.

Het was een lastige wedstrijd, waar Oxalis de hele eerste helft tegen een achterstand aankeek. In de tweede helft pakte Oxalis de voorsprong, maar gaf deze nog bijna uit handen. In de laatste minuut van de wedstrijd werd de zege veilig gesteld.

Voorsprong

De wedstrijd begon met een 1-0 voorsprong voor DES (V) die scoorde uit een vrije worp. Oxalis had hier meteen antwoord op en maakte de 1-1. Daarna liep DES (V) uit naar 4-2. Oxalis kwam dichterbij tot 4-3. De dames uit Hegelsom gingen met een 6-5 achterstand de rust in.

In de rust gaven de coaches aan dat de dames erin moesten blijven geloven. Het vertrouwen groeide weer bij de dames van SV Oxalis.

Vlak voor eindsignaal

De tweede helft zag er dan ook heel anders uit. Vol goede moed gingen de dames weer het veld op en wist Oxalis de eerste vier doelpunten van de tweede helft te scoren. Ze liepen uit naar 6-9. Oxalis stond drie doelpunten voor maar DES (V) liet het daar niet bij zitten. DES (V) wist de korf ook nog een paar keer te raken en trok de stand gelijk tot 9-9. Met nog maar één minuut op de klok wist Oxalis dat ze de laatste aanval moest scoren en dat gebeurde ook. Net voor het eindsignaal werd de 9-10 gemaakt en konden de 2 punten meegenomen worden naar Hegelsom.

Aanstaande donderdag 29 september is de volgende wedstrijd al weer. Dan speelt Oxalis 1 hun tweede bekerwedstrijd thuis om 20:00 uur tegen Korloo 1 op sportpark Wienus.