Tal van flankerende activiteiten bij MuZeen

Horst Zien & Doen 8 november 2023

Vrijdag 10 november opent het MuZeen, gevestigd in kasteel Huys ter Horst, zijn deuren. In de tien dagen dat het museum open is, is het een bruisend geheel met tal van flankerende activiteiten. 

Gedurende de openingstijden van het MuZeen kunnen bezoekers zelf hun kunstenaarsmindset trainen met behulp van de Kunstschatten-bingo. Deze bingokaart boordevol korte fotografeer- en schrijfopdrachtjes is ontworpen door Sanne Aben en Ingrid Janssen en is gratis verkrijgbaar aan de balie. Met de kaart worden MuZeen-bezoekers uitgedaagd het bijzondere in het alledaagse te ontdekken.  

Rondleidingen

Van 13 tot en met 17 november zijn gratis rondleidingen te boeken in het MuZeen voor groepen van minimaal 5 en maximaal 10 personen. Interesse? Stuur een mail naar kunstencultuurhadm@gmail.com en vermeld daarin de gewenste datum en tijdstip van de rondleiding.  

Workshops

Er zijn drie workshops. Op dinsdag 14 november (15.00 uur) verzorgt een regiobestuurder van het Gilde der Verlorenwieldoprechtopzetters in en om het MuZeen een stoomcursus verlorenwieldoprechtopzetten. Een dag later, op woensdag 15 november (16.00 uur), maakt Agata Siwek, curator van het muZeen, met de aanwezigen een tijdreis in beeld en zonder geluid rond de wereld. Op donderdag 16 november (15.00 uur) verzorgt Robin Kersten, die werk exposeert in het muZeen, een workshop textiel bedrukken met gevonden materialen uit de omgeving. Deelnemers worden verzocht zelf textiel (katoen, denim of linnen) mee te nemen.  

Talkshow

Het muZeen vormt van 13 tot en met 17 november elke avond het decor voor een talkshow. Host en gast voor de show van maandag 13 november zijn nog geheim. Op dinsdag gaat Jan Duijf in gesprek met kunstenaar Safia Boulghalgh. Een dag later voeren Lobke de Beer en Teuntje Schouren gesprekken met kunstenaar Bart Kelleter uit Vaals, interdisciplinary artist Dide Schouren en ontwerper en muzikant Freek Heldens. Op donderdag voert filosoof Lotte Spreeuwenberg een dialoog met de uit Sevenum afkomstige kunstenaar Robin Kersten. Op vrijdag gaat Lotte in gesprek met de uit Horst afkomstige gebroeders Egbert (pianist en componist) en Govert Derix (filosoof en schrijver). De talkshow begint elke avond om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Deelname aan de activiteiten en aanwezig zijn bij de talkshow is alleen mogelijk na voorafgaande aanmelding via kunstencultuurhadm@gmail.com. Alle activiteiten zijn gratis. Plaats van handeling is steeds kasteel Huys Ter Horst, Kasteellaan 2 in Horst.