Talenten VC Trivia maken het verschil in derby

Horst America Hegelsom Meterik Sport 5 februari 2023

Afgelopen zaterdag speelden de dames van VC Trivia een uitwedstrijd tegen Hovoc 3. Bij VC Trivia leken de hoofden al bij de beker clash van zondag, want er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. De aanstormende talenten van VC Trivia kregen de kans zichzelf te bewijzen, en dit pakte goed uit.

Meike Tacken en Ilse Bergs maakten het verschil, VC Trivia won met 0-4.

Veel servicefouten

VC Trivia begon fel aan de warming up, ongetwijfeld gebrand om vertrouwen te tanken voor de halve finale van de regiobeker, maar ook om een goede uitgangspositie te verwerven in de strijd om het kampioenschap. Op zaterdag 11 februari is MVC ‘64 namelijk de volgende tegenstander en dit kan de allesbeslissende wedstrijd worden, daar Trivia bij winst bijna niet meer te achterhalen is. Met dat vooruitzicht is het moeilijk te begrijpen dat er in de eerste set veel servicefouten gemaakt werden, waardoor Hovoc veel vertrouwen kreeg en in de wedstrijd groeide. VC Trivia moest alle zeilen bijzetten en in de midden fase van de set lukte het alsnog om tijdig afstand te nemen, wat resulteerde in een setwinst van 18-25.

Aanstormend talent

De dames van Trivia waren gewaarschuwd, maar dit was in de tweede set niet terug te zien. VC Trivia bleef onnodig veel servicefouten maken en ook nu bleef Hovoc aangehaakt. In de eindfase (19-22) van de set bracht de coach van Trivia aanstormend talent Meike Tacken in de ploeg. Mogelijk dat daarmee een signaal afgegeven werd, want Tacken scoorde direct en ze scoorde ook het setpoint met haar service (21-25).

Haar goede invalbeurt resulteerde tot haar eigen verbazing op een plaats in de startopstelling van set 3. VC Trivia kwam beter in haar spel en dit was te zien in enkele prachtige aanvallen, waarin de harde slagen van Tacken en Bergs toch wel het verschil maakten. De adrenaline in het team spatte ervan af. Met overmacht werd set 3 gewonnen (16-25).

De vierde set werd ook gewonnen en dit resulteerde niet alleen in een 0-4 overwinning, maar VC Trivia verstevigde ook haar koppositie.