Terug naar de jaren ’80 op het Borekielebàl van de Kleffe Zök

Horst Carnaval 3 januari 2024

Op vrijdagavond 26 en zondagmiddag 28 januari nemen de Kleffe Zök, inwoners van Horst aan de Maas voor de derde keer mee terug naar carnaval uit vervlogen tijden. Dit keer staan de jaren ’80 centraal. 

Het muziekgezelschap selecteerde de beste carnavalsliedjes uit de jaren ’80 van carnavalsvereniging D’n Dreumel. Ze schreef de oude partituren weer om naar klinkende arrangementen voor haar eigen gezelschap. 

Carnavalsbal

Tijdens de twee carnavalsbals die worden gehouden bij Anja van de Smid, kunnen gasten uit volle borst meezingen met gouwe ouwe als “Merge kumt d’r we unnen daag”, “Wette geej wat ennen Dreumel is? ”Huur daor, daor keumt de harmonie” en “Os Mam”. Anja Hoeijmakers, Marion Peeters en Petri Vullings kozen de mooiste Venlose Vastenaovesleedjes uit om ze op 26 en 28 januari met het publiek te zingen onder begeleiding van een gelegenheidscombo. 

Ger Gubbels en Wim Hendrix zullen op het Borekielebal de beste stukjes uit Klossen uit de jaren ’80 voordragen. Verder kan het publiek genieten van buuttereedner Huibertje (Huub Smits) en zijn beste grappen van weleer. Voor alle gasten zijn er ouderwetse borrelplankjes als entreekaarten. Daarop worden tijdens het Borekielebàl echte jaren ’80 borrelhapjes geserveerd. 

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor beide avonden is via de Facebookpagina van de Kleffe Zök. Kaarten kunnen ook worden besteld door te mail naar info@vdsterren.com of te bellen of te appen met 06 13518065. Het écht ouderwets afhalen en betalen van de gereserveerde kaarten is op 20 januari tussen 11.00 en 12.00 uur bij café Anja van de Smid.