Thijs Lenssen

Thijs Lenssen stapt definitief uit de politiek

Horst Hegelsom Politiek 26 augustus 2023

Thijs Lenssen uit Hegelsom stopt per 1 september definitief als raadslid. Eerder dit jaar legde hij zijn werkzaamheden al tijdelijk neer bij Perspectief vanwege gezondheidsproblemen.

“Met pijn in mijn hart dien ik mijn definitieve ontslag in. Ik kan me niet inzetten als raadslid zoals ik vind dat de rol ingevuld hoort te worden”, aldus Lenssen. 

De Hegelsommer werd afgelopen periode al vervangen door Ton Wismans, die de raadszetel nu definitief op zich zal nemen. Lenssen blijft lid van Perspectief en op de achtergrond actief bij de partij. Hij is ruim negen jaar actief geweest als raadslid in de Horster politiek. Eerst bij de SP, daarna voor D66-GroenLinks en Perspectief. Lenssen stond bekend om zijn kritisch geluid. 

Veehouderij en energietransitie

Lenssen hield zich voornamelijk bezig met de aantasting van het buitengebied, Greenport, de schaalvergroting in de veehouderij en mestverwerking, bestemmingsplannen, de biomassacentrale in Horst-Noord en de energietransitie. Hij kijkt positief terug op zijn raadsperiode: “Talloze inwoners hebben in al die jaren contact met me opgenomen en hun zorgen en ideeën geuit. Daar deed ik het voor. Toen ik begon had ik nooit gedacht dat ik uiteindelijk zoveel voor elkaar zou krijgen."