Tien kilometer ‘Rundje um ut Hundje’ met afgeplakte mond

Horst Algemeen 22 april 2024

Wie afgelopen zaterdag de deelnemers aan de 10 kilometer van Rundje um ut Hundje aanmoedigde, kon niet om haar heen: de glimlachende loopster met een grote strook roze tape op haar mond. “Waar is dat voor?”, was dan ook de meest gestelde vraag die rondgonsde onder het Horster publiek en medelopers. 

Linda Gommans vertelde het ze na afloop graag: “Omdat rustig hardlopen met aandacht ontzettend gezond en lekker is. Neusademhaling helpt daar bij: je neemt meer zuurstof op, houdt je hartslag laag en hebt bovendien meteen een mooie grens om niet té hard te gaan zodat je het lopen extra lang volhoudt.” Ze trok een hoop bekijks met haar bijzondere look: “Geweldig om alle enthousiaste reacties en aanmoedigingen te ontvangen. Ik hoop dat ik mensen aan het denken heb gezet over anders sporten. Je hoeft helemaal niet altijd te winnen of helemaal kapot te gaan. Juist kalmer bewegen is veel beter voor je lijf en je humeur. Ik nodig iedereen uit het eens te proberen”. 

Beweeg en beleef met aandacht 

Gommans is dan ook voorstander van bewegen met aandacht en richt zich met haar trainingspraktijk 'Van hier tot Glunder' op mindfulness en focus in het dagelijks leven. Deelnemers kunnen genieten van activiteiten zoals hardlopen en wandelen om uit het hoofd te komen en meer in het moment te leven. Mensen uitnodigen om uit hun hoofd te komen naar het hier en nu en tools mee te geven waar ze van gaan glunderen is de kern van haar programma.