Tijdelijk Noodfonds Energie 2024

Horst Sevenum America Broekhuizen Broekhuizenvorst Evertsoord Griendtsveen Grubbenvorst Hegelsom Kronenberg Lottum Meerlo Melderslo Meterik Swolgen Tienray Economie 25 januari 2024

Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen sinds 22 januari een aanvraag doen bij het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Het Noodfonds kijkt of de energierekening meer dan 8 of 10 procent bedraagt van het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Als de energierekening hoger is dan deze 8 of 10 procent van het inkomen, dan betaalt het Noodfonds de rest van de energierekening via de energieleveranciers. In vergelijking met vorig jaar komen mensen eerder in aanmerking.

Voor wie is het Noodfonds Energie?
  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat gaat concreet om bruto € 3.200 (alleenstaand) en bruto € 4.480 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier.
  • De energierekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen: (Voor mensen tot 130% van het sociaal minimum hoger dan 8% van het gezamenlijk bruto-inkomen, of voor mensen tot 200% sociaal minimum hoger dan 10%.)
  • Het Noodfonds betaalt de rest van de maandelijkse energierekening boven deze 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.  
Waar kan je steun aanvragen?

De aanvraag van het Noodfonds kan worden gedaan op noodfondsenergie.nl. Huishoudens kunnen daar terecht om de aanvraag via computer of via de app te doen. Een aanvraag indienen kan tot en met 31 maart 2024. Woon je in Horst aan de Maas en wilt je hulp bij de aanvraag? Stuur een mail naar stap@synthese.nl en er wordt een afspraak gemaakt.