Tour Der Ongeschoren Benen Classic door Horst aan de Maas

Sevenum America Griendtsveen Swolgen Tienray Algemeen 1 september 2023

Zondag 3 september trekt de zevende editie van de wielerkoers Tour Der Ongeschoren Benen Classic (TDOBC) door Horst aan de Maas. Deze ludieke toertocht is geen wedstrijd, hoewel er toch rugnummers uitgedeeld worden bij de start om deze Tour Der Ongeschoren Classic meer cachet te geven.

Het evenement begon ooit als een fietstocht van zanger Guus Meeuwis en zijn wielervrienden.

Bekende namen

Bekende namen als Tom Dumoulin, Guus Meeuwis, Frank Lammerts, Leo Alkemade en bandleden van Rowwen Hèze zullen zondag aan de start staan van de TDOBC. De tocht start in het Brabantse Lierop en zal via een groot deel van Horst aan de Maas terug gaan naar Liessel over een afstand van 114 kilometer.

Karavaan

De Tour Der Ongeschoren Benen Classic kent aanstaande zondag weer een uitgebreide wedstrijdkaravaan. Er rijden verschillende materiaalwagens mee. Ook de nostalgische ploegleiderswagens van TI-Raleigh, Mars-Flandria, Panasonic, Mavic en Molteni rijden mee over de Brabantse en Limburgse wegen. De koersdirecteur en oud-profvoetballer Ronald Waterreus neemt plaats in de auto van de Hurkmans Groep. Aanwezig zijn onder andere de neutrale materiaalwagens van Shimano, TigeRR Cycling Team, Cycling Travel en Team DSM. De karavaan wordt begeleid door ervaren motorrijders die voor een optimale veiligheid van de wedstrijdkaravaan zorg dragen.

Horst aan de Maas

Rond het middaguur wordt de karavaan verwacht op het Raadhuisplein in Sevenum bij wielercafé De Werkplats. De koers wordt na de lunch voortgezet via Swolgen, Tienray, America en Griendtsveen terug naar Lierop.