_nuhadm_toverland entree

Toverland wordt grotendeels rookvrij

Sevenum Zakelijk 16 maart 2023

Vanaf 1 april wordt Toverland in Sevenum voor het grootste deel rookvrij. Hierbij neemt het attractiepark haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Enkel op 7 ingerichte rookzones mag er vanaf dat moment nog gerookt worden in het park.

Ook Toverland neemt zijn verantwoordelijkheid als het gaat om de nieuwe generatie. "We staan achter het streven van de Rookvrije Generatie dat ieder kind dat geboren wordt de kans moet krijgen om rookvrij op te groeien", aldus het Sevenumse attractiepark. De Rookvrije Generatie is een initiatief van de Nederlandse Hartstichting, het Longfonds en KWF Kankerbestrijding.

Rookzones

Om dit voor elkaar te krijgen, wordt er in het park rookzones ingericht. Om de niet-rokers en wel-rokers allebei te bedienen, wordt het huidige beleid gewijzigd. Verspreid door het hele park zijn de 7 verschillende rookzones te vinden. Vrijwel iedere outdoor-wereld heeft één rookzone, waarbij de binnengebieden uitgerust zijn met buiten-rookplekken. Hier bieden ze rokers de mogelijkheid alsnog een sigaret op te steken. Deze bevinden zich allemaal buiten de hoofdpaden.