Trivia wint thuisduel van Polaris

Meterik Sport 25 februari 2024

VC Trivia blijft winnen in de promotieklasse, maar afgelopen zaterdag ging het veel moeizamer dan de weken ervoor. VC Trivia miste de concentratie om de maximale winst te behalen tegen de ronde lantaarndrager uit Helmond, het werd 3-1.

De dames van Trivia startte de thuiswedstrijd in Meterik met Ilse Jacobs als spelverdeler in de basis. In het begin was het nog zoeken naar de juiste afstemming, maar werden er ook de nodige servicefouten gemaakt aan Trivia zijde, desondanks wisten de dames uit Hort aan de Maas vrij eenvoudig weg te lopen bij de tegenstander tot een voorsprong van 6 punten.

De voorsprong hield niet lang stand want de dames uit Helmond verweerde zich en de foutenlast aan Triviazijde stapelde zich op, bij een 21-21 stand moest er orde op zaken gesteld worden en dat gebeurde. VC trivia won met 25-22.

Setwinst

In de tweede set toonde VC Trivia wel haar dominantie en pakte het direct een 7-1 voorsprong. Met name spelverdeler Ilse Jacobs had een groot aandeel in de setwinst. Het werd 25-14.

Guus Wilbers, coach van VC Trivia, had zich zichtbaar voorgenomen om iedereen deelgenoot te laten zijn van de wedstrijd, en wisselde in de derde set opnieuw door. Libero Femke Linders groeide in de wedstrijd en ook Danique Oomen toonde karakter door 6 servicepunten achter elkaar te scoren. Met een tien punten voorsprong (20-10) was het al snel een gelopen race. Toch nam de concentratie in de ploeg weer af en liet het de tegenstander nog negen punten maken, wat mogelijk ook een voorbode was voor de laatst (vierde) set. De derde set werd nog wel gewonnen met 25-19, maar in de laatste set ging het dan toch mis. Met de overwinning op zak lukte het VC Trivia niet om de concentratie vol te houden en ging de wedstrijd bij een stand van 15-15 als een nachtkaars uit.

Ilse Jacobs moest het veld geblesseerd verlaten en de time-out en wissels die daarna volgden hadden niet meer het gewenste effect. Met een kater verlieten de dames van Trivia het veld.