Turnster Aniek (13) vertrekt naar De Hazenkamp Topsport in Nijmegen

Meerlo Sport 28 februari 2024

Nadat er eerder dit seizoen al twee turnsters van Hosema naar Platform Turnen Limburg gingen, gaat nu ook Aniek Clabbers Hosema verlaten en hogerop turnen. De Meerlose Aniek gaat turnen bij de eredivisie in Nijmegen: De Hazenkamp Topsport. 

Welkom

Afgelopen zomervakantie ging Aniek voor haar plezier 4 dagen naar een dag-turnkamp bij de Hazenkamp. En daar viel ze op… De organiserende leiding schakelde de coach van het topturnen in en deze kwam kijken. Daarna volgde een proeftraining, een proefweek en een proefperiode van 6 weken. Ondanks dat Aniek met haar 13 jaar al best ‘oud’ is om in te stromen, was ze welkom bij de groep. 

School

Een grote spannende stap want dit houdt in dat ze ook naar een middelbare school in Nijmegen gaat. Een school waar ook diverse andere topsporters naartoe gaan en waarvoor aanpassingen in het rooster gemaakt worden in verband met hun dagelijkse trainingen. 

Medailles

Sinds 2015 turnde Aniek bij Hosema. Vanaf het moment dat ze wedstrijden ging turnen, sleepte ze vele medailles binnen. Ze heeft zich in 2020 geplaatst voor de landelijke halve finales. Helaas door de coronamaatregelen gingen die niet door. Ook jammer voor Hosema want dit zou voor de vereniging voor het eerst zijn dat er een turnster in de landelijke finale kwam.

Bedankt

Aniek bedankt alle trainsters en mede-clubgenoten voor de fantastische tijd bij Hosema! De basis en het plezier in het turnen is bij deze club gelegd. Nu gaat ze haar horizon verbreden. De bedoeling is naast nationale ook zich te richten op internationale wedstrijden. Hosema, een heel groot dank-je-wel.