Twee muzikale voorstellingen in 't Gasthoês

Horst Cultuur 4 december 2023

In december staan er twee muzikale voorstellingen gepland in ’t Gasthoês, zowel in de theaterzaal als in de kapel. Op 8 december is het de beurt aan dialectzangers Ton Engels & de Medeplichtigen, op 17 december staat Nard Reijnders met zijn programma Tijdreizigers op het podium. 

Beide concerten voor liefhebbers van mooie liedjes, fantastische musici en een fijne sfeer.

Ton Engels

Het programma van Ton Engels is getiteld ‘Noeit mier werke’, met muziek van alweer het zevende dialect-album van deze veelzijdige zanger. Hij ging met pensioen en kreeg het daarna drukker dan ooit. De songs ontstonden voor het merendeel in de coronaperiode en het enige dat vast stond was dat het een feel-good album moest worden. Ton wordt begeleid door zijn band De Medeplichtigen, met Eric Coenen op bas, Eric van der Lest achter de drums en Egbert Derix op toetsen.  

Nard Reinders

In de serie ‘De Kapel In!’ zijn op 17 december De Tijdreizigers te gast: Nard Reijnders (alt- en sopraansax, (bas)klarinet, accordeon, zang) en Edwin Schimscheimer (piano, gitaar, zang) hebben voor het nieuwe theaterseizoen de sopraan Maaike Widdershoven uitgenodigd om met hen samen op reis te gaan. Dit keer een reis met een mooie missie: het drietal wil door middel van muziek de vrede vieren. Muziek verbindt en verbroedert immers! Door de eeuwen heen zijn er geweldige stukken geschreven die met vrede (en helaas dus ook met oorlog) te maken hebben. Nard, Edwin en Maaike zullen die op hun eigen wijze met het publiek delen. Het bijzondere aan de Tijdreizigers is dat ze, naast het bespelen van meerdere instrumenten, tevens alle drie zowel hun wortels in de lichte als wel in de klassieke muziek hebben. Die combinatie zorgt voor een zeer gevarieerd en aantrekkelijk programma dat bestaat uit onder andere prachtige klassieke pareltjes, onvergetelijke stukken uit het rijke repertoire van spritual, lichte muziek en kleinkunst. Tevens verklankt het drietal een beroemde speech uit de wereldgeschiedenis.

Tickets voor beide voorstelling zijn te koop via de website van ’t Gasthoês.